Art World
Dobrodošli na forum o umetnosti.
Ako ste ljubitelji bilo koje vrste umetnosti, registrujte se da bismo se zajedno zabavljali ovde.


Admin tim.
Art World

You are not connected. Please login or register

Prvorodjeni, Artur Klark

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Prvorodjeni, Artur Klark on Thu Apr 07, 2011 4:31 am

~Death Ripper~

avatar
Chosen Soul
Chosen Soul
Zavrsetak Vremenske odiseje.

Prvorodjeni, misterioznu rasu vanzemaljaca, pokusavaju da zaustave razvoj ljudske civilizacije primjenjujuci tehnologiju koja se granici s magijom.

Njihovo prvo djelo bio je Diskontiuitet, u kome su sa Zemlje izdvojeni segmenti iz razlicitih istorijskih epoha i potom ponovo spojeni u jedan novi svijet nalik na ‘pacvork’. Taj cudni, novi svijet dobio je i novo ime: Mir. Bizeza Dat, clanica Ujedinjenih nacija Mira stupila je u komunikaciju s tudjinskim artefaktom. Njegova svrha je bila nedokuciva, a moc bozanska – moc koja ju je konacno vratila na Zemlju, gdje je odigrala vaznu ulogu u trci covjecanstva s vremenom, u pokusaju da sprijeci sudnji dan: mocnu oluju sa Sunca koju su Prvorodjeni izazvali u zelji da istrjebe zivot s planete. Kataklizma je bila sprijecena uz nezamislivo visoku cijenu. Sada, dvadeset sedam godina kasnije, Prvorodjeni su opet tu. Ovog puta oni napadaju svom snagom: prema Zemlji upucuju ‘kvantnu bombu’. Mehanizam tog kosmoloskog oruzja naucnicima ljudskog roda gotovo je nedokuciv. Bomba se ne moze zaustaviti, niti unistiti – i knacno ce zbrisati svijet.

U ocajnickom traganju za odgovorima, Bizeza najprije dospjeva na Mars, a potom i na Mir, kome i samom prijeti zatiranje. Cini se da je kraj neizbjezan. Medjutim, u trenutku kad covjecanstvo sagledava sasvim nove, iznenadujuce cinjenice o prirodi Prvorodjenih i njihovim zastrasujucim planovima u vezi s ljudskom rasom, iz svijeta udaljenog mnogo svjetlosnih godina pojavljuje se neocekivani saveznik.

Imam knjigu, ali jos je nisam procitala.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Similar topics

-

» Artur Carja.....Albania

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum