Art World
Dobrodošli na forum o umetnosti.
Ako ste ljubitelji bilo koje vrste umetnosti, registrujte se da bismo se zajedno zabavljali ovde.


Admin tim.
Art World

You are not connected. Please login or register

Pregled sa AC-a

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Pregled sa AC-a Empty Pregled sa AC-a on Wed Apr 13, 2011 9:24 am

.Glow.in.snoW.

.Glow.in.snoW.
Fangbanger
Fangbanger
Prije par dana zatražila sam pregled foruma na AC-u, čisto da vidim mišljenje, ali i da dobijem nekakve savjete.


Spoiler:
!NikolaK! wrote:
Pregled za Art World

Prvi utisak: Prvi utisak, konkretno pozitivan, na mene je ostavio logo. To što ste vi napravili naziva se umetnost i prosto sam opčinjem lepotom i perfektnošću tog rada. Najmanje svaki umetnik bi trebao da se registruje na forum samo zbog logoa. Potom sam pregledao portal. Solidno je urađen, sa nekim malim obaveštenjima, prečicama i novostima. Reklamni baner je ofrlje urađen. Mogli ste to centrirati i staviti na mesto koje zauzima manje prostora kako bi bilo elegantije odrađeno. Više novosti dodavajte na portal kako bi potencijalni korisnici znali šta se dešava i kako biste ih privukli nekim zanimljivim dešavanjima. Indeks je na prvi pogled fantastičan. Kada sam pogledao vaše statistike, počeli su da se ređaju minusi. Broj korisnika je mogao biti znatno veći kao i broj poruka. Lista konektovanih članova je kratka. Na reklamiranju treba da poradite što pre!
11/15

Dizajn: Boje na vašem look-u su prilično prijatne, elegantne i umetnički odrađene. Jako mi se sviđa boja i dizajn koji je odrađen u pozadini posta. Još jednom, sve pohvale za logo, za tu umetnost, za tu neverovatnu kombinaciju, sve sve sve pohvale za logo. Navigacije su se fantastično uklopile u look. Sličica za pretraži forum je takođe ostavila utisak na mene. Gornji deo foruma je porosto perfekcija. Izvanredni userbarovi, izvanredni. Jedine dve stavke koje mi se ne sviđaju su:
1) Sličica u opisu podforuma The art had a life on its own. Jako je svetla i jako odudara kada listam forum.
2) Podzadina prostora u kojem su cifre postova i tema u podforumu. Jako odudaraju.
Te dve stvari promenite i ovo će biti perfekcija. Ikonice za podforume su fantazija - živa umetnost. Ikonice za teme, koje su toliko obične, svidele su mi se tolko da mogu reći samo "Evo još jednog plusa". Butonsi i rankovi su fantastični. Sve, ali sve reči hvale za ovaj izvanredan skin. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, skin koji sam video u životu. Nisam primetio bugove.
19/20

Organizacija: Indeks je sasvim normalne dužine. Četiri kategorije sa simetrijom prve i zadnje - plus! Prvi podforum vam je dobro organizovan, nema komentara. Pozitivno. Drugu i treću kategoriju, kao i zadnji podforum mogli ste da nazovete kao i sve ostale, na engleskom. Predloge sam dao već jednom, ali ponoviću se. Mogli ste proširiti ovaj deo 'Za nas' galerijom u kojoj bi članovi mesec dana prezentovali svoje radove i umetničkom akademijom u kojoj biste pisali članke i savete o poboljšanju radova u raznim spektarima. Treća kategorija je pristojno organizovana kao i četvrta. Nemam nešto puno zamerki na organizaciju.
19/20

Profesionalnost: U opisu podforuma treće kategorije nigde nemate tačke na kraju - minus! Stavite ih obavezno. Koristite slova čćžđš što je svakako plus. Imate smajli u opisu kafea, nikako, to je odraz neprofesionalnosti (korišćenje smajlija u opisu podforuma). Pomalo su me iznenadila pravila foruma u stilskom pogledu. Mogli ste to sa stilom i nekim efektima da odradite, da budu privlačnija za čitanje, ovako mi se ne čitaju. Sve u svemu, pošteno su sročena. Broj članova tima je perfektan. Sve je onako kako treba da bude. Dva administratora i dva moderatora su sasvim dovoljna da vode računa o ovolikom podforumu. Rankovi su dobri.
13/15

Aktivnost: Sakupiti 200 članova i 35 000 poruka za 10 meseci nije oduđševljavajuć broj. Broj članova je stvarno mali dok je broj poruka mali u odnosu na period ali u odnosu na broj članova je solidan. Lista konektovanih članova je mogla biti daleko bolja ali na broj članova i ovo je solidno (ali ne i dobro). Preko 50ak poruka danas je dobar rezultat uzimajući u obzir da su neki još u školi i da se najviše poruka skrpi uveče. Opet mi se sviđa što po svim podforumima ima ravnomeran broj poruka. Kada sam pogledao poruke članova tima uvideo sam da je sam tim skupio više od dve trećine poruka foruma. Dobro je što je tim aktivan ali podstaknite i ostale da pišu. Otvarajte teme za pisanje, teme koje se ne posete samo jednom, pogotovo u takmičenjima, tipa "Postavi sliku sličnu prethodnoj", "Postavi sliku iste apstraktne definicije slične prethodnoj" i nešto što stalno ide u krug, teme u kojima se stalno postuje. Možete čak i otvoriti podforum tipa "Proverimo vaše kreativne sposobnosti" pa sad vi nađite neki lepši izraz i otvorite teme ovog tipa. Tu bi stalno išli postovi, a možda bi i članovima bilo zanimljivo da nađe, ili čak prave slike kako bi ih dodali.
20/30

Konačna ocena: 82/100
Komentar: Fantastična ocena. Najviše treba poraditi na aktivnosti i reklamiranju. Verujem da ćete trudom uspeti i želim vam sve najbolje i još puno ovakvih skinova Wink Srećno!

Spoiler:
Rosalie Hale wrote:
Pregled za Art World forum

Prvi utisak: Prvi utisak je veoma dobar. Header mi se posebno dopao, odlično se uklapa uz tematiku i lep je, boje su prijatne. Veliki plus za to. Znate šta je umetnost i sam header ukazuje na to da su na forumu kreativne osobe koje žele da podele svoje radove sa ostalim umetnicima i još više uče. Početna stranica to jest portal je lepo uređena, mada mi utisak kvare banneri forumskih prijatelja. Previše su šareni za vaš dizajn i prvo su što se primeti na portalu. Mislim da bi bilo lepše kada bi stajali na dnu, tako ne bi kvarili utisak a u isti mah bi se i primećivali. Mogli biste da dodate još koju novost ili informaciju o forumu na portal, kako bi određeni korisnik znao gde se nalazi, kakav je vaš forum, da li ste učestvovali u nekim projektima itd. Što se tiče foruma, prvo što sam zapazila jesu zanimljivi nazivi podforuma i lepe sličice za kategorije. Kategorije i podforumi su na prvi pogled dobro raspoređeni, što je za dobar prvi utisak veoma bitno. 207 registrovanih članova je s obzirom na starost vašeg foruma i tematiku u redu, ali je broj postova mali. Vi za skoro godinu dana imate 34 000 postova, a neki forumi toliko skupe za 3 meseca. Potrudite se i podstaknite članove da više postuju raznim zanimljivim sadržajem. Lista konekcija članova u zadnjih 99 sati je dobra. Bez tima foruma i Admin Centra imate 15 konektovanih članova. Iskreno, može biti bolje.
13/15

Dizajn: Već sam rekla da mi se header jako dopada. Navigacije su odlično uklopljene, slike su divne. Svaka čast. Ikonice mi se takođe dopadaju. Boje su veoma lepe i elegantne. Što se tiče sličica za kategorije, sličica podforuma The art had a life on its own je previše svetla. Ne dopada mi se pozadina na kojoj se nalazi broj postova i tema u određenom podforumu. Mislim da bi bilo lepše kada bi bila iste boje kao pozadina opisa podforuma. To je to što se tiče looka.
18/20

Organizacija i profesionalnost Dužina indeksa je u redu. U prvoj kategoriji je sve odlično raspoređeno. Podforum ‚‚Let us help you to rise to your best'' bi mogao da bude u podforumu ‚‚The art had a life on its own'' jer je i pomoć oko crtanja i pisanja vezana za nečije radove. Za ostale kategorije nemam zamerki, podforumi u njima su dobro raspoređeni.
U opisu podforuma imate par grešaka.
Ovdje moožete postaviti vaša djela. Priče, pjesme, romane, fotografije, ps radove...
Ovde ste napisali dva slova o.
Trebate momoć oko pisanja ili crtanja? Ovdje je možete potražiti.
Umesto pomoć, piše momoć. Takođe, mislim da bi bilo bolje ''Ovde možete potražiti pomoć oko raznih radova.''
Ovdje se održavaju sva forumska takmičenja i ankete
U ovoj sekciji možete diskutovati o muzici
Ovdje diskutujte o književnosti
Ovdje se nalaze sve diskusije o likovnoj umjetnosti
U ovoj sekciji diskutujte o kinematografiji
Ovde nijednom niste stavili tačku na kraju rečenice, što je greška. Isto važi i za ovaj opis podforuma:
‚‚Diskutujte o svim ostalim vrstama umjetnosti, koje nisu gore navedene''
Sve rečenice počinju sa ovde ili u ovoj sekciji, pokušajte te opise drugačije da sastavite kako početak ne bi uvek bio isti. Npr: ‚‚Ovde možete diskutovati o muzici, u ovoj sekciji možete razgovarati i diskutovati o književnim delima, pred vama je rubrika namenjena diskusiji o likovnoj umetnosti, dobro došli u naš svet glume, filma i TV-a, u kom možete izneti svoje mišljenje o određenim filmovima, glumcima, serijama, emisijama itd.'' Nemojte ove kritike pogrešno da shvatite, gramatika i pravopis su jako bitni. Moram da primetim i da u opisima podforuma koristite smajliće. Profesionalnije izgleda kada ih tamo nema. Pravila su dobro sročena i jasna, mada mi nekako ne izgledaju vizuelno dobro i nema kukica na slovima. Pokušajte da ih centrirate, dodate neku sliku i na nekim mestima boldujete tekst, npr. redne brojeve pravila, lepše je i preglednije. Broj članova tima je zadovoljavajući i svi su aktivni.
14/20

Aktivnost: Kao što sam rekla, broj članova je u redu, ali može biti bolji, međutim, broj postova je dosta mali. Sada je 18: 47, a na forumu je za ceo dan ispisano samo 9 poruka, i sve su to poruke članova tima foruma. Morate više da reklamirate svoj forum i svakodnevno postavljate zanimljiv sadržaj i aktivnost će se popraviti.
20/30

Konačna ocena: 65/100
Komentar: Ocena je solidna. Nadam se da vam se pregled dopao i da ste zadovoljni, kao i da nećete pogrešno shvatiti predloge i kritike, kao ni pregled.


_________________________[You must be registered and logged in to see this image.]
Spoiler:

[You must be registered and logged in to see this image.]

View user profile http://www.artworldforum.net

2Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed Apr 13, 2011 11:11 am

Pročitala sam oba pregleda još na AC-u i ok su. Bolji mi je Nikolin, sviđa mi se njegova direktnost i objektivnost. U suštini, slažem se sa oba pregleda u većini stvari, pravila bi stvarno mogla malo urediti (to nisam ni primijetila ranije). I ove greškice u opisima. Mogu ti pomoći da smisliš nove opise - ako želiš. Vidim da na look nemaju velike zamjerke, kao ni ja ^.^ Za članove i aktivnost znamo i sami, tako da je to otprilike to.


_________________________Love foolosophy is killing previous illusions that I had in my mind about you.
View user profile

3Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed Apr 13, 2011 10:06 pm

Rock'n'Roll

Rock'n'Roll
Art Disaster
Art Disaster
Ja sam zadovoljna ocjenama, i nisu izostavili ništa, niti su kritikovali nešto bez razloga..I meni je bolji prvi pregled.


_________________________
"Jedini sam čovjek na Zemlji, a možda nema ni Zemlje ni čovjeka.
Možda me neko božanstvo vara.
Možda me neko božanstvo osudilo na vrijeme, tu dugu iluziju.
Ja sanjam Mjesec, a sanjam i svoje oči koje ga primjećuju.
Sanjao sam veče i jutro prvog dana.
Sanjao sam Kartaginu i legije koje su Kartaginu opustošile.
Sanjao sam Lukana.
Sanjao sam brijeg Golgotu i krstove Rima.
Sanjao sam geometriju.
Sanjao sam tačku, pravu, ravan i zapreminu.
Sanjao sam žuto, crveno i plavo.
Sanjao sam mape svijeta i kraljevstva i crninu kad izlazi Sunce.
Sanjao sam nepojaman bol.
Sanjao sam sumnju i neizvjesnost.
Sanjao sam jučerašnji dan.
Ali ja možda juče nisam ni imao, možda se nisam ni rodio.
Ja, ko zna, sanjam da sam sanjao." ~ Horhe Luis Borhes

View user profile

4Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed Apr 13, 2011 10:42 pm

.Glow.in.snoW.

.Glow.in.snoW.
Fangbanger
Fangbanger
i meni je nikolin pregled bolji... xDD

a iymjenila sam opise kategoraja.... Razz

napravicu i nova prvaila... one stare sam ja mslm uzala sa rmf-a i malo promjenila... xDDD


_________________________[You must be registered and logged in to see this image.]
Spoiler:

[You must be registered and logged in to see this image.]

View user profile http://www.artworldforum.net

5Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Thu Apr 14, 2011 3:56 am

Bacila sam oko i na jedno i na dr. Ova što je drugo pisala mi je nekako drska, nzn zašto. ALi se slažem za aktivnost članova. Ali s obzirom da fb preovladava, dobro je i što nas ima u ovolikom broju xD


_________________________- The ritual will happend tonight. Be a good little vampire and don't screw up.
-You'll gonna screwed up, aren't you???

[You must be registered and logged in to see this image.]
View user profile http://www.artworldforum.net

6Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Thu Apr 14, 2011 7:36 am

Mali metalac

Mali metalac
Poet's Heart
Poet's Heart
od 200 i nesto članova na forumu aktivno je samo desetak...to treba popraviti...

View user profile

7Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Thu Apr 14, 2011 8:37 am

queenOFhysteria

queenOFhysteria
Beauty is in Yourself
Beauty is in Yourself
ovo je odlicna ocena...sa obzirom...kako umeju da ispljuju neki forum...;]
a aktivnost...pa sada skoro ni jedan forum nema mnogo aktivnih clanova..nastalo je neko zatisje...;] i ja verujem da ce se to popraviti...^^

View user profile

8Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Thu Apr 14, 2011 11:33 am

E što ne volim kad neko tako kaže
umeju da ispljuju neki forum
To nije pljuvanje, to je iskazivanje iskrenog mišljenja o nekom forumu, koje je prije svega i zatraženo. Samo što neki ne mogu prihvatiti tuđe mišljenje izgleda, pa onda počnu vrijeđati i praviti dramu... bilo je situacija.
Bolje je da je neko iskren i direktan nego da prešutkuje nešto što bi zaista moralo biti bolje. Zato i jesam zadovoljna ovim pregledima, jer su direktni i objektivni^^


_________________________Love foolosophy is killing previous illusions that I had in my mind about you.
View user profile

9Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Fri Apr 15, 2011 5:48 am

.Glow.in.snoW.

.Glow.in.snoW.
Fangbanger
Fangbanger
meni nikad nije smetalo kritikovanje... čak štaviše, volim to zato što to znači da moram nešto popraviti...
jer, uno mi je draže da mi neko kaže šta da popravim, nego da živim u zabludi da je sve super... xDDD

ja sam prezadovoljna pregledom.... i iskreno nzn ni koja je osjena...
ne obazirem se mnogo na to, već na komentare i savjete....

nikolin pregled mi je bolji, zato što mslm da se više potrudio da sve pregleda.... xDD

sve u svemu solidno je, samo treba aktivnost članova da se popravi...
što se nadam da će se desiti sa ovim izmjenama koje uvodimo... :D


_________________________[You must be registered and logged in to see this image.]
Spoiler:

[You must be registered and logged in to see this image.]

View user profile http://www.artworldforum.net

10Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed May 11, 2011 3:43 am

Енџи =)

Енџи =)
Chosen Soul
Chosen Soul
Chestitam!Dobri su Wink

View user profile

11Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed May 11, 2011 7:44 am

.Glow.in.snoW.

.Glow.in.snoW.
Fangbanger
Fangbanger
hvala.. ^^


_________________________[You must be registered and logged in to see this image.]
Spoiler:

[You must be registered and logged in to see this image.]

View user profile http://www.artworldforum.net

12Pregled sa AC-a Empty Re: Pregled sa AC-a on Wed May 11, 2011 8:50 am

Smile :)

Smile :)
Beauty is in Yourself
Beauty is in Yourself
cestitam^^

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum